Edit

Hakkımda

1968 yılında Ankarada doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden derece ile mezun oldu. 1991-1997 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim dalında uzmanlık eğitimini tamamladı. 1997-1998 yılları arasında Amerika Birleşik Devle…

İletişim

Derin Ven Trombozu

Derin Ven Trombozu

DERİN VEN TROMBOZU

Derin ven trombozu adını verdiğimiz hastalık genellikle bacak toplardamarlarınız içerisinde bir pıhtı oluşması sonucu ortaya çıkar.Hastalarda bu pıhtı oluştuğunda bacaklarda şişme ve ağrı ortaya çıkar. Bacak kızarır ve ısı artışı meydana gelir. Öte yandan bazı durumlarda hiç belirti vermeyebilirde. 
Hastalığın oluşmasında altta yatan bir kan hastalığı olabileceği gibi uzun süre hareketsiz kalma, geçirilen büyük ameliyatlarda etken olabilir. 
Hastalığın en önemli komplikasyonu bacakda oluşan bu pıhtının akciğerlere gitmesi ve Akciğer Embolisi adını verdiğimiz ve oldukça ciddi olan bir hastalığa yol açmasıdır.

DERİN VEN TROMBOZU BELİRTİLERİ NELERDİR?                                                                                                                           

  • Bacakta baldır bölgesinden başlayan şiddetli bir ağrı
  • Bacakta kızarıklık ve ısı artışı
  • Bacakta çap artışı 

DERİN VEN TROMBOZU TANISI NASIL KONUR?

Tanı klinik bulgulara dayanarak vede dopler ultrasonografi adını verdiğimiz bir tetkik yöntemi ile konur. 

DERİN VEN TROMBOZU TEDAVİSİ

Derin ven trombozu tedavisinde son yıllarda yeni yöntemler gündeme gelmiştir. Bunların başında pıhtının kateter yardımı ile eritilmesi gelmektedir. Kısaca tıkalı bölgeye bir kateter yerleştirilerek ve buradan pıhtı eritici ilaç vererek bu pıhtının eritilmesi amaçlanmaktadır. Bu şekilde hastalığın daha kısa sürede tedavisi vede hastalığa bağlı geç dönemde ortaya çıkabilecek olan komplikasyonların önüne daha etkin bir şekilde geçme şansımız ortaya çıkmaktadır. 

Hastalığın klasik tedavisinde ise kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmaktadır. Bu ilaçlar  iğne şeklinde veya son yıllarda  piyasaya çıkan ağızdan alınan haplar şeklindedir. Hastalığın özelliğine göre en az 3 ay süre ile bu ilaçların kullanılması gereklidir. Ayrıca bu süre içerisinde varis çorabıda kullanılmalıdır.

1968 yılında Ankarada doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden derece ile mezun oldu. 1991-1997 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim dalında uzmanlık eğitimini tamamladı. 1997-1998 yılları arasında Amerika Birleşik dev…

Mesaj Gönder
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Hemen Ara